Equips Regates al CNCO

Josep Bou Ibáñez
Comodor

 

 

En el nostre Club donem molta importància a l’àrea esportiva. Des de fa anys estem adherits a la Federació Catalana de Vela i organitzem nombrosos cursos a l’estiu per promoció i gaudir de la vela lleugera.

Per als nens que estan interessats, durant tot l’any hi ha entrenaments tant de la classe Làser com Optimist. En general s’entrena dos caps de setmana (dissabte i diumenge) al mes.

Un cop l’entrenador creu que s’està preparat, s’assisteix a regates organitzades per tota la costa catalana, així com a algunes d’àmbit nacional.

 

REGATES LÀSER:

Josep Puig
Capità Flota Làser
Sense foto a CNCO
Virginia Guillermo
Entrenadora Flota Làser
 
 
 

 

 

El Làser és una embarcació a vela dissenyada per Bruce Kirby el 1969.

Una conversa entre el canadenc Bruce Kirby i el dissenyador industrial Ian Bruce sobre la conveniència de dissenyar una embarcació de Vela lleugera que pogués transportar al sostre del cotxe, a diferència d’altres classes com la classe Snipe, que requereixen un remolc, es va dur a terme el 1969, i va ser el naixement de la classe Làser. L’embarcació, per un únic tripulant, de pes lleuger, simple i competitiu, es va presentar al públic en el Saló Nàutic de Nova York el 1971. La IYRU (actual ISAF) va reconèixer la classe com a classe internacional en 1974. En l’actualitat, és l’embarcació d’un sol tripulant, més estesa pel món.

El Làser té 3 versions d’aparell, encara que manté el mateix casc per les tres. El Làser standard és el de major superfície vèlica, amb 7,06 metres quadrats, mentre que el Làser Radial, embarcació olímpica en categoria femenina té 5,76 metres quadrats, i el Làser 4.7 té 4,70 metres quadrats, convertint-se en una versió molt adequada per als més joves, de menys pes corporal.

El Làser és un veler polivalent que veritablement es gaudeix… tant en regata com de passeig. Per iniciar-se, es molt fàcil, doncs durant el primer any, el club proporciona l’embarcació al regatista, posteriorment si voleu continuar ha de buscar la seva embarcació que pot trobar en el mercat de segona mà a un preu assequible.

El Club aposta per consolidar l’equip de làser, donant-li suport, i aquest ha anat evolucionat durant els darrers temps. Són diversos els que han optat per tenir vaixell propi i esperem aconseguir algun triomf, fruit del treball realitzat.

 

Característiques Làser

 

Regates Làser

 

REGATES Optimist:

Sense foto a CNCO
Ruth Ballesteros
Capità Flota Optimist
Sense foto a CNCO
Nil Puig
Entrenador Flota Optimist
 
 
 

 

 

L’Optimist és una embarcació a vela per a nens, dissenyada l’any 1947. Ràpidament es va convertir en l’embarcació d’inici a la navegació a vela, per excel·lència. És un vaixell simple, estable, i, alhora, competitiu. El nombre d’unitats existents al voltant del món supera les 250.000, i més de 100 països estan representats en la International Optimist Dinghy Association.

L’Optimist va ser dissenyat per Clark Mills el 1947. El disseny original va tenir el seu origen en una popular embarcació, amb una forma que s’assemblava a una caixa de sabó que molts nens usaven a Clearwater, Florida. Es va tornar popular ràpidament a l’àrea, però va arribar la fama internacional quan el navegant danès Axel Dooomsgard va visitar els Estats Units, i va començar a promoure el seu ús a Escandinàvia primer, i a la resta del món després.

Els Optimists estan classificats com l’únic bot apropiat per a principiants i navegants intermedis entre els 8 i els 15 anys. Els nens molt petits en ocasions usen l’embarcació per parelles, però en general aquests bots es coneixen com a “single-handers” o d’un sol tripulant – d’aquesta manera els nens guanyen més seguretat en si mateixos i desenvolupen les seves habilitats -. La majoria de les escoles de navegació tenen cert nombre d’ells i generalment són el primer bot usat per un principiant.

 

Característiques Optimist

El Club també aposta per consolidar l’equip d’optimist, donant-li suport. Els integrants de l’equip, nens i nenes, participen en totes les regates del circuit català en totes les seves categories; i, amb constància i esforç, aquest els regatistes han anat evolucionat tot perfeccionant la seva tècnica, assolint diverses fites que han reforçat la confiança en ells mateixos.

Us mostrem un vídeo sobre l’equip de regates d’òptimist:


Feu clic aqui mateix, per enllaçar amb el vídeo a VIMEO.

 

Comparteix aquesta pàgina

More...