Pesca al CNCO

Damià Tarrida
Vocal de Pesca

 

 

 

 

En el nostre Club bàsicament es practica la pesca amb embarcacions a motor i amb amics, compartint un bon dia de mar amb algun que altra dinar/sopar. Si voleu consultar les nostres sortides, mireu la pàgina d’activitats.

A continuació exposem la nostra normativa:

  1. Els pescadors del C.N.CO. som bàsicament socis i amics que tenim embarcació al nostre port i el nostre objectiu és pescar i passar-ho bé, fent llaços d´amistat i gaudint de la pesca, que és el que ens apassiona.

  2. Per poder sortir amb nosaltres, bàsicament volem que siguin socis del nostre club i que tinguin la base del seu vaixell al nostre port C.N.CO., a ser possible.

  3. Cada any, la secció de pesca proposarà a la junta directiva un vocal de pesca, que serà triat per la junta directiva i tres socis més que estiguin a la secció de pesca.

  4. Cada embarcació ha d’estar al dia de papers i tenir tots el tràmits administratius corresponents al seu vaixell en regla. D´això s’encarregarà el patró de cada embarcació inscrita previ cobrament dels mateixos.

  5. Els dinars i sopars de la secció de pesca estan destinats als patrons i tripulació dels vaixells inscrits a totes les trobades de pesca que es faran durant tot l´any.

  6. Hi haurà un delegat de pesca i dos companys de la secció.
   Funcions: ordre i bon funcionament de totes les sortides, tenir cura de que es compleixi el reglament esportiu de la pesca, atendre les reclamacions i incidències, etc.

  7. Les sortides de pesca seran els dissabtes i l´hora serà des de l´1 de novembre fins l´1 d´abril a les 08:00, però quedarem 20 minuts abans per fer un cafè i galetes. La tornada serà a les 13:00 i seguidament es farà el recompte i pesat de la pesca.

  8. Des del 02 d´abril fins el 31 d´octubre, l´horari de sortida de pesca serà una hora abans, la resta igual.

  9. El repartiment de premis i classificació es farà després del dinar que farem al C.N.CO. No obstant, els pescadors i tripulació que no es quedin a dinar seran informats degudament. En cas que hagin guanyat un premi, se li donaria a la secretaria del club perquè ho passeu a buscar.

  10. Si es detecten actituds antiesportives que entorpeixen el bon funcionament del grup, es convocarà una assemblea extraordinària per decidir l’expulsió d’aquesta/es persona/es.

  11. És indispensable que les inscripcions a les sortides de pesca es facin una setmana abans de sortir per assegurar el bon funcionament de les mateixes i també per fer una previsió de la gent que es quedarà a dinar.

  12. Les sortides de pesca s´avisaran 10 dies abans de sortir per WhatsApp i/o e-mail. És per això que volem que les persones que vulguin venir amb nosaltres es donin d’alta a la secretaria del C.N.CO.

  13. Totes les embarcacions han d´arribar a l´hora prevista. Si arriben 15 minuts tard seran desqualificades.

  14. Cada vaixell podrà portar a la gent que vulgui pescar dins de la legalitat, però a l´hora de pesar el peix els punts que obtingui cada vaixell es divideix pel número de tripulants, sent així el coeficient igual per tots. Els premis seran per embarcació i el patró decideix qui es queda el premi.

  15. En el cas que una embarcació tingués una averia, comunicarà la seva posició per anar a ajudar-lo i, encara que aquesta arribés tard al pesatge, no se li tindria en compte i se li prendria nota de tots els pesos i número de peces.

  16. Sempre que faci mal temps i no es pugui fer el concurs decidirem si fem un ajornament per la propera setmana.

  17. En el cas de que dues o més embarcacions després de la pesada quedessin en empat, guanyarien totes.

  18. En el cas de que dos patrons vagin amb la mateixa embarcació, es decidirà abans de sortir quina embarcació tindrà els punts. Aquesta serà la que s’inscriurà.

  19. Les zones de pesca tindràn un radi de 12 milles nàutiques al voltant del C.N.CO., sempre i quan no es faci una sortida extraordinària que es comentaria abans.

  20. Aquest criteri de 12 milles és per les embarcacions que tenim al club per a que hi hagi igualtat de condicions.

  21. Regles de pesatge:

   Curricà costaner hivern: pes de tot el peix, 1 punt per gr. Peça major: bonítol, bacoreta, peix espasa, agulla, déntol, llobarro, espet, barracuda, verat, llampuga, tallahams, melva, oblada, aranya, sorell, peix ballesta, lluerna i iserna.

   Pesca de fondeig: pes de tot el peix, 1 punt per gr. Peça major: no val fer curricà però si es podrà fer pesca de fons, jigging i pesca de spinning.

   Pesca de llorito i aranyes: pes llorito 2 punts per gr., pes de les aranyes 1 punt per gr. No valdrà cap més classe de peix que no sigui aquests.

   Trofeu Salvador Anglada: modalitat lliure, pes total 1 punt per gr. (no puntuable per a la classificació general).

   Curricà costaner d’estiu: pes de tot el peix blau, 1 punt per gr. peça major: bonítol, bacoreta, peix espasa, agulla, espet, barracuda, verat, llampuga, tallahams, melva, iserna i sorell. 2 punts per gr. peça major: oblada, aranya, peix ballesta, lluerna, llobarro, déntol.

   Pesca de tinta: Calamar 3 punts per gr. Sípia 2 punts per gr. Pop 1 punt per gr. La peça major només serà per la Sípia i el Calamar.

  22. Els premis d’aquest any seran:
   • 1er. classificat: cap de setmana per a dues persones amb “smartbox” o similar.
   • 2on. classificat: 1 carret de pesca.
   • 3er. classificat: 1 canya de pesca.
   • Peça major: un massatge per a dues persones a l’SPA de l’Hotel Ra o Balneari Coma-ruga.
   • Resta dels vaixells: un premi sorpresa.

 

El final de la temporada es celebrarà el mateix dia del concurs de tinta, fent el lliurament de premis.

Comparteix aquesta pàgina

More...