Equips Regates al CNCO

Dr. Luis Leonardo Bravo Samprieto
Comodor

 

 

En el nostre Club donem molta importància a l’àrea esportiva. Des de fa anys estem adherits a la Federació Catalana de Vela i organitzem nombrosos cursos a l’estiu per promoció i gaudir de la vela lleugera.

Per als nens que estan interessats, durant tot l’any hi ha entrenaments tant de la classe Làser com Optimist. En general s’entrena dos caps de setmana (dissabte i diumenge) al mes.

Un cop l’entrenador creu que s’està preparat, s’assisteix a regates organitzades per tota la costa catalana, així com a algunes d’àmbit nacional.

REGATES Optimist:

Sense foto a CNCO
Ruth Ballesteros
Capità Flota Optimist
Sense foto a CNCO
Nil Puig
Entrenador Flota Optimist
 
 
 

 

 

L’Optimist és una embarcació a vela per a nens, dissenyada l’any 1947. Ràpidament es va convertir en l’embarcació d’inici a la navegació a vela, per excel·lència. És un vaixell simple, estable, i, alhora, competitiu. El nombre d’unitats existents al voltant del món supera les 250.000, i més de 100 països estan representats en la International Optimist Dinghy Association.

L’Optimist va ser dissenyat per Clark Mills el 1947. El disseny original va tenir el seu origen en una popular embarcació, amb una forma que s’assemblava a una caixa de sabó que molts nens usaven a Clearwater, Florida. Es va tornar popular ràpidament a l’àrea, però va arribar la fama internacional quan el navegant danès Axel Dooomsgard va visitar els Estats Units, i va començar a promoure el seu ús a Escandinàvia primer, i a la resta del món després.

Els Optimists estan classificats com l’únic bot apropiat per a principiants i navegants intermedis entre els 8 i els 15 anys. Els nens molt petits en ocasions usen l’embarcació per parelles, però en general aquests bots es coneixen com a “single-handers” o d’un sol tripulant – d’aquesta manera els nens guanyen més seguretat en si mateixos i desenvolupen les seves habilitats -. La majoria de les escoles de navegació tenen cert nombre d’ells i generalment són el primer bot usat per un principiant.

 

Característiques Optimist

El Club també aposta per consolidar l’equip d’optimist, donant-li suport. Els integrants de l’equip, nens i nenes, participen en totes les regates del circuit català en totes les seves categories; i, amb constància i esforç, aquest els regatistes han anat evolucionat tot perfeccionant la seva tècnica, assolint diverses fites que han reforçat la confiança en ells mateixos.

Us mostrem un vídeo sobre l’equip de regates d’òptimist:


Feu clic aqui mateix, per enllaçar amb el vídeo a VIMEO.

 

Comparteix aquesta pàgina

More...